Det är insidan som räknas..

Dagen då vi äntligen skulle få  hämta ut nyckeln var kommen!! Lyckan var total. Lite skrämmande också. Hela tiden kastades man mellan lycka och tankar om man verkligen gjort rätt val som köpt kåken. Var vi verkligen redo att ta oss an detta projekt? Men min kloka bättre hälft fick oss på fötter och sa: ”va fan..om det skulle kännas skit får vi väl bara försöka sälja det och försöka hitta nåt annat istället. Det är ju inte skrivet i sten att vi ska vara här för alltid. Och vi väljer ju faktiskt helt själva vilken nivå vi vill lägga allt på”..

Men i första stund som vi satte nyckeln i låset så kändes det fantastiskt.

Vi hade bestämt oss för att det första vi skulle ta tag i inne i huset var vardagsrum och sovrum. Upp med vit färg, ljusa upp och fräscha till så att man kan börja bo, sen får finliret komma lite senare.

I vardagsrummet hade det tidigare eldats för fulla muggar..om sotaren överhuvudtaget varit där på 10 år är oklart, taket var grått av sot och väggarna bara allmänt dassiga. Så vi började riva ner de gamla tapeterna för att kunna smälla upp renoveringstapet som vi sen bara skulle kunna måla på. Anledningen till att vi valde att sätta upp renoveringstapet var för att gamla tapeten var strukturerad och vi ville få bort strukturen, och varken jag eller Sofia kände att vi ville ge oss an att bredspackla hela rummet. Plus att det går rätt fort att få upp en sådan tapet. Golvet slipade och lackade vi. Taket målades och VIPS! ett nytt ljust härligt rum.

Just det ja.. En detalj. Mellan vardagsrummet och hallen mot toan hade man tidigare valt att göra ett ”Pizzavalv”. Jag funderade först på om jag skulle föra min fars gamla pizzabagarkunskaper vidare och öppna Kungsbryggans första pizzeria..men nej jag satte kofoten i valvet och VIPS! fick med mig HALVA VÄGGEN!! Där stod jag och betraktade den gamla fina murartekniken som gömt sig inne i väggen i 100 år: Puts, virad ståltråd och sjövass. ”Jaha..hur löser jag det här?”. Detta är fortfarande olöst. Men känns ändå rätt
charmigt. Tanken är att det ska åtgärdas. Men nåt pizzavalv blir det iallafall inte igen

 

img_2369

IMG_2568.jpg

 

Sovrummet hade vi planerat i ett av rummen på övervåningen. När vi ändå påbörjade arbetet med sovrummet körde vi igång med det andra rummet bredvid parallellt. Vi slängde ut heltäckningsmattan, slipade det gamla fina vindsgolvet som låg där under och målade det grått. Taket var brun bastupanel, det målade vi vitt och helt plötsligt kändes taket 1 meter högre. Nya tapeter. Vi plockade fram dörrarna till kattvinden, som man tidigare  tapetserat över och lämnat i skymundan.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s