Leda vattnet BORT från huset

Parallellt med att vi röjde bort sly och högt gräs från gården så påbörjade vi även en vattenavledningsmanöver. Man hade tidigare lagt betongplattor runt huset. Plattorna låg upp mot ändträet på huspanelen, plus att lutningen på plattsättningen var IN mot huset. Ja, man kan ju tänka sig en sådan där härligt regnig höst när det bara regnar och regnar och regnar..ja, det där regnvattnet leds rakt in i vardagsrummet.

  1. Plattor bort
  2. Gräva sig neråt, bort från huspanelen och få en lutning BORT från huset
  3. På med fiberduk, Makadam, gårdsgrus/singel

Vår tanke var också att vi ville ha bort betongplattorna och göra en grusgång istället. Grusgången kändes mer i stil med huset. Så vi beställde 10 ton makadam som vi krattade ut. Makadamen funkar som ett bärlager. Det krattas ut, stampas, mer krattas ut osv. Makadamen har även en dränerande effekt. Nästa steg är att ösa på med gårdsgrus eller singel så får man den där sista fina touchen på grusgången. Allt detta grävdes, krattades, forslades och pytsades ut för hand. Underbar känsla…NÄR DET VAR KLART!

Passade även på att bygga ett staket + dubbelgrind. Även här lärde jag mig en läxa. Att jobba mot min iver. Jag ville få ihop staketet så fort jag kunde. Ett tips är att måla staketpinnarna innan man monterade upp dem. Blir rätt pilligt att måla när dem är uppsatta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s